Uutisia

Uutisia 

17.2.2023
Geenitestit tekevät tuloaan jalostuksen työkaluiksi ja näin nyt meilläkin haluttiin testata ensimmäiset koirat PRA sairauden osalta. Divan ja Cocon prcd-PRA geenitesti tulosten vastaukset tulivat, molemmilla N/N. Eli molemmat ovat normaaleja eli terveitä.

PRA kuuluu PEVISAAN ja virallisilla silmätarkastuksilla pyritään löytämään sairaat yksilöt. Sairaus on tosin todettavissa yleensä vasta hieman vanhemmalla iällä. Geenitesteissä pystytään löytämään myös sairautta kantavat yksilöt, sillä jos kantajat (itse terveitä) paritetaan syntyy jälkeläisiä jotka sairastuvat PRA:han. PRA:sta löytyy paljon tietoa googlaamalla ja esim. taulukoita miten se jälkeläisille periytyy.

4.2.2023
Kennelliiton järjestöpäivillä tänään koko päivän. Erittäin mielenkiintoisia luentoja mm JTOsta, jonka laadinta rodullemme ajankohtainen. 
 

29.1.2023
Jos etsit puhdasrotuista biewerterrieriä, suosittelemme että hankit pennun vain ja ainoastaan Kennelliittoon kuuluvan rotukerhon Suomen Biewerit ry:n kautta. Nämä rotukerhon suosittelemat kasvattajat kasvattavat Kennelliiton vaatimusten ja suositusten mukaan ja ovat allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Dreambiewer´s on yksi rotukerhon suosittelemista kasvattajista.

28.1.2023
Suomen Biewerit ry (Huom! Tämän rodun ainoa virallinen rotukerho Suomessa) on päivittänyt kotisivunsa.
Sivut löytyvät osoitteesta: biewerterrieri.fi

28.1.2023
Suomen Biewerit ry on perustanut oman Facebook ryhmän keskustelua varten: Biewerterrierit (Suomen lippu) FCI. 
Lisäksi Suomen Biewerit ry:n infosivu löytyy Facebookista nimellä: Suomen Biewerit ry

VAROITUS: Facebookissa on muita sivuja ja ryhmiä ja ne eivät ole missään tekemisissä virallisen Suomen Biewerit ry:n rotukerhon kanssa, vaikka siltä näyttävätkin!