Uutisia


HUOM!

Jos etsit puhdasrotuista biewerterrieriä suosittelemme, että hankit pennun vain ja ainoastaan Kennelliittoon kuuluvan rotukerhon Suomen Biewerit ry:n kautta. Nämä rotukerhon suosittelemat kasvattajat kasvattavat Kennelliiton vaatimusten ja suositusten mukaisesti ja ovat allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Näin toimimalla edistät puhdasrotuisten Suomen Kennelliittoon rekisteröitävien biewerterrierien kasvatustyötä! Dreambiewer's on yksi rotukerhon suosittelemista kasvattajista.


9.1.2024

Vielä viime vuotta muistellen, tässä meidän koirien joulukuun näyttelysaavutuksia. Käväisimme 10.12.2023 Ruotsin Voittaja-näyttelyissä. Sieltä mukaan tarttui Giolle VSP, ROP-JUNIORI, SERT, NORD-SERT, sekä kaksi uutta titteliä: SEJV-23 ja SEV-23! Jadellakin meni hyvin: ERI, SA, PN3, VARA-SERT. 

Viikon päästä koittikin Koiramessut sekä Helsinki Winner ja Voittaja-näyttelyt. Lauantaina ei aikuisille suurempaa menestystä tullut, mutta pennuille enemmän. Dreambiewer's One And Only "Lilo" oli VSP-Pentu ja Azarina Solo Toby "Toby" hienosti ROP-pentu ensimmäisissä näyttelyissään Helsinki Winner Puppy Show:ssa! Sunnuntaina meni erinomaisesti, Gio oli ROP ja ROP-JUNIORI saaden kaksi titteliä lisää: V-23 ja JV-23. Jadekin suoritti hyvin: ERI, SA, PN2. Pentunäyttelyiden puolella Toby oli VSP-pentu. Nyt onkin hieman pidempi tauko näyttelyistä ennen kevättä ja kesää.

17.2.2023

Geenitestit tekevät tuloaan jalostuksen työkaluksi ja näin nyt meilläkin haluttiin testata ensimmäiset koirat PRA-sairauden osalta. Divan ja Cocon prcd-PRA geenitestin tulosten vastaukset tulivat, molemmilla N/N. Eli  molemmat koirat ovat normaaleja eli terveitä. PRA kuuluu PEVISA:an ja virallisilla silmätarkastuksilla pyritään löytämään sairaat yksilöt. Sairaus on tosin todettavissa yleensä vasta hieman vanhemmalla iällä. Geenitesteillä pystytään löytämään myös sairautta kantavat yksilöt, sillä jos kantajat (itse terveitä) paritetaan, syntyy jälkeläisiä jotka sairastuvat PRA:han. PRA:sta löytyy paljon tietoa googlaamalla ja esim. taulukoita miten se peritytyy.


4.2.2023

Kennelliiton järjestöpäivillä tänään koko päivän. Erittäin mielenkiintoisia luentoja mm. JTOsta, jonka laadinta rodullemme ajankohtainen.


28.1.2023

Suomen Biewerit ry on päivittänyt kotisivunsa. Sivut löytyvät osotteesta: biewerterrieri.fi


28.1.2023

Suomen Biewerit ry  ( on rodun ainoa ja virallinen rotukerho Suomessa kuuluen Kennelliittoon) on perustanut oman Facebook-ryhmän keskustelua varten: Biewerterrierit 🇫🇮 FCI. Lisäksi Suomen Biewerit ry:n infosivu löytyy Facebookista nimellä: Suomen Biewerit ry.