Turkin hoito

Biewerterrierin turkin kuuluuu olla silkkinen. Silkkinen turkki tuntuu käteen liukkaalta ja viileältä. Turkissa ei ole pohjavillaa. Pitkän turkin hoito on vaativaa, sen on oltava säännöllistä ja huolellista. Tämä tarkoittaa vähintään viikottaista pesua, turkin selvittelyä ja harjausta päivittäin. Näyttelykoiran turkki vaatii nyytityksen pysyäkseen kauniina ja kasvaakseen pituutta. Nyytitys ehkäisee turkin kulumista. Turkin hoito on erityisen työlästä 9-36 kk ikäisellä koiralla. Nyyttipuvun voi pukea koiralle nyyttien suojaksi.

Kotikoiran turkki kannattaa trimmata lyhyeksi. Ota selvää trimmaajista, kokemus yorkshirenterrierin turkin trimmauksesta on hyväksi. On myös erittäin tärkeää että trimmattava malli soveltuu rodulle ja korostaa rodunomaisia piirteitä. Toisin trimmattuna biewerterrieri saattaa näyttää ihan toiselta rodulta. 

Pennun käsittelyharjoitukset turkin hoitoon aloitetaan jo aivan pienenä. Pesua ja harjausta harjoitellaan pennun kanssa säännöllisesti, jotta pentu tottuu näihin toimenpiteisiin. Korvista kannattaa sisäpuolelta nyppiä sormilla korvakäytävän karvat pois, jotta korvat pääsevät tuulettumaan ja mahdollinen vaikkuerite pääsee pois korvasta. Korvien kärjistä myös ajellaan karvat pois molemmin puolin, jotta korvat kevenevät. Liian paksut ja pitkät karvat korvissa voivat myös jättää korvat lupaksi, vaikka taustalla on useimmiten liian heikko tai väärä korvan rakenne. 

Turkin hoidossa kannataa panostaa laadukkaisiin ja kasvattajan suosittelemiin tuotteisiin. Parhaat tuotteet löytyvät yleensä kokeilemalla.